Het garen

In mijn shop staan diverse strengen van 100 gram per stuk. Ook soksets zijn meestal beschikbaar.

Omdat mijn garens met de hand worden geverfd kunnen kleuren iets afwijken. Wanneer je meerdere strengen van dezelfde kleur voor een project wilt bestellen, laat het dan even weten. Ik kan er dan voor zorgen dat de strengen uit hetzelfde verfbad komen. Ook dan is een zeer kleine afwijking uiteraard altijd mogelijk. Ik adviseer dan ook om voor een brei-project verschillende strengen te alterneren (af te wisselen) door bijvoorbeeld twee toeren met één streng te breien en vervolgens twee toeren met een andere streng. Bij gehaakte items zal een klein verschil minder opvallend zijn, maar ook daar raad ik het afwisselen van strengen aan.

De garens hebben de volgende samenstelling: 80% superwash Merino wol / 20% nylon.

Wol is een elastische vezel die vocht en transpiratie goed absorbeert. In de winter zorgt dit voor een laagje lucht op je huid dat de lichaamswarmte vasthoudt. Wanneer wol in de zomer transpiratie absorbeert verkoelt dit omdat het vocht kan verdampen.

Nylon wordt aan het garen toegevoegd om het stevigheid te geven. Zo kun je bijvoorbeeld ook sokken breien met dit garen en zullen er niet te snel gaten in de sokken komen bij gebruik.

Winkelwagen